Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Monica van Dixhoorn
17 mei 2019

Bedenken wat moet veranderen is één ding. Het daadwerkelijk doen is de uitdaging.
Motivatie, capaciteit en de omgeving bepalen of je je daadwerkelijk anders gaat gedragen.
Kiezen voor een omgeving die dat stimuleert helpt!

N.B.: UpperLimit is de term voor wat ik beschrijf in de video.  

Het eerste waar ik zelf tegen aan liep, in mijn eigen veranderproces, dat was angst voor het onbekende. Dat is iets wat vaak voorkomt in veranderprocessen. Als je de dingen anders moet doen raak je uit balans. Dat is spannend voor de meeste mensen omdat je niet weet wat je te wachten staat.
In mijn geval verbaasde het me dat ik er last van had omdat het ging om het inhuren van een online marketingbureau en dat heb ik vaker gedaan voor mijn klanten.
Toch bleek ik behoorlijk wat koudwatervrees te hebben om deze partij goed aan te sturen. Ik merkte dat ik de boel saboteerde. Zij hadden van mij informatie nodig om mijn Google aanwezigheid te kunnen verbeteren en ik leverde die niet. Toen ik er eenmaal achter kwam dat dit het geval was ben ik me gaan afvragen hoe kan ik dit oplossen. Want ja: tenslotte bedenk ik zelf dat ik deze partij wil inhuren.
Mijn conclusie was dat ik een andere partijen wilde inhuren, met een andere werkwijze. Want de partij waar ik in eerste instantie mijn samenwerkte, die bewoog heel erg prettig met mij mee.  Maar dat leidde er dus toe dat ik de ruimte nam om  eigenlijk om de hete brij heen te draaien en niet te leveren. De partij waar ik vervolgens mee in zee ben gegaan had een hele andere aanpak en dat dwong mij om ja te leveren. Ik kon niet langer duiken.

De conclusie is: als je doet wat je deed dan krijg je wat je kreeg.
Daarmee bedoel ik dat als je je gedrag niet aanpast aan de nieuwe situatie dan zal er ook niet daadwerkelijk iets veranderen.
Ik ben heel benieuwd hoe jullie ervaringen zijn bij veranderingen. Persoonlijk of met je team laat het me weten in de comments.

Dankjewel