Als je je bedrijfskoers wijzigt moet je dingen doen die je nooit eerder deed….

Monica van Dixhoorn
17 mei 2019

Als je je bedrijfskoers wijzigt moet je dingen doen die je nooit eerder deed….

Een verandertraject dus. Met alle verander issues die daar bij komen kijken. Zoals uit je comfortzone stappen, om er maar één te noemen, omdat je sales moet doen en je daar geen ervaringsdeskundige in bent. Motivatie is de belangrijkste aanjager van veranderen. Daar moet je naar op zoek. En vervolgens heb je wat Branie nodig om de volgende stap te zetten.

De vraag die ik al een tijdje heb is: hoe doe je goede sales? Dan kun je natuurlijk denken bij jezelf: daar zijn allemaal boeken voor en dat kun je toch op youtube bekijken of je kan een trainingsprogramma  doen (heb ik allemaal gedaan), maar het is een kwestie van doen en ervaren en uitvinden.

Waarom moet ik nou die sales gaan doen? Omdat ik afgelopen jaar de tijd hebt genomen om te bedenken wat ik echt zou willen en gebleken is dat ik me bezig wil houden met verandermanagement. En dat is een iets andere insteek dan wat ik eerst deed. Ik heb in alle aspecten die daarbij komen kijken genoeg ervaring maar alles bij elkaar kan de sales niet meer op een zelfde manier zoals ik dat gewend was, namelijk gewoonvia mijn netwerk van het ene in het andere vallen. Ik heb gewoon veel meer volume nodig en het betekent dat ik dus in mijn eigen verandertraject terecht ben gekomen.

Dus ik heb besloten om te practicen what you preach: namelijk als je verandermanagement wilt gaan verkopen dan is er, lijkt mij, niks logischer dan je eigen proces daarin te delen. Ik leg vast wat ik meemaak en waarvan ik weet dat het iets is wat degene die een verandering moeten ondergaan ook meemaken.

Dus de eerste vraag is: waar begin je?
Nou daar heb ik een antwoord op gevonden

Wordt vervolgd