Doelloos = stuurloos

Monica van Dixhoorn
07 dec 2021

Zinvolle doelen trekken mijn leven strak.
In werk net zo goed als mijn persoonlijke leven.
Zonder doel dobber ik wat rond. Soms lekker meebewegend op de golven, meestal zoekend naar kader en richting.
Dobberen past niet zo goed bij mij: er is te veel te doen, zien en ontdekken om het leven op z’n beloop te laten.
En vooral weet ik hoe inspirerend en motiverend het is om naar een concreet doel toe te werken, iets wat je niet te moeilijk en niet te makkelijk is. Een uitdaging die mij doet stretchen geeft een kick.

Het gekke is dat je dat zonder nadenken doet als je klein bent. Hoe vaak ben je niet van je fiets gevallen en hoe blij was je toen je zonder zijwieltjes kon fietsen?
Eenmaal puber-af is het minder vanzelfsprekend. Want doelen stellen = kans op falen, keuzes maken, concessies doen, dingen doen die je nog niet kan, hulp vragen en allerlei andere dingen die maken dat je er vaak toch maar niet aan begint.

Toch?

Daarom hebben Pam de Wit en ik een programma ontwikkeld waarin je leert hoe dit gedrag doorbreekt. Hoe je iets gaat doen en volhoudt omdat je het graag wilt en omdat het voldoening geeft. In plaats van puur op wilskracht of doorzettingsvermogen.

We gaan aan de slag met de vragen;
• Hoe trigger ik mijzelf om mijn doel(en) te bereiken
• Hoe ga ik staan voor wie ik ben en waar ik naar toe wil?
• Hoe kom ik daar dan?
• Hoe ga ik kleine stappen zetten en durf ik te experimenteren?

Zeker in deze rare, onbestemde tijden geeft het houvast om met toewijding aan iets te werken dat je graag wilt (bereiken).

Dus, heb jij behoefte aan lichtpuntjes in je (professionele) leven in deze donkere tijden? Of heb je gewoon zin om je eigen licht eens flink te laten schijnen: lees dan hier verder over het programma Doorbreek patronen. Neem regie.
Mail, bel of stuur een DM als je vragen hebt!
Ik beantwoord ze graag.
Groet Monica

06 11045865 | Monica@Branie.org
foto credit Nick Harris, yellow toy duck swimming