Waarom een bikini geen Beyoncé maakt en een blikje RedBull geen Max

Monica van Dixhoorn
15 dec 2018

Ik ben dol op Beyoncé. Beter gezegd: ik bewonder haar. Ook voor Max Verstappen heb ik bewondering. De hoeveelheid commitment, focus en doorzettingsvermogen om aan de top te komen en te blijven is niet te onderschatten.
Natuurlijk weten wij allemaal dat er heel wat nodig is om te komen waar zij staan. En dat de meesten van ons daar alleen maar van kunnen dromen. Maar niets menselijks is ons vreemd dus bij het zien van Beyoncé in een H&M bikini hoopt menig vrouw met de aanschaf een beetje Beyoncé shine te pakken. En zo vertegenwoordigt een blikje Red Bull de coolness van Max Verstappen.

Hetzelfde gedrag zie ik in organisaties: dure tests, trainingen en cultuurtrajecten worden ingezet om management en medewerkers in de juiste houding te krijgen voor betere prestaties. Doekjes voor het bloeden als het gaat om het verbeteren van productiviteit, samenwerken en motivatie.
Want zoals gezegd: dezelfde bikini als Beyoncé maakt nog geen Beyoncé.
Daar is iets anders voor nodig: zelfkennis.
En ook op de werkvloer begint dat met in de spiegel kijken:
Wat is er al aanwezig, hoe kan dat (beter) ingezet worden en wat is daarvoor nodig? Die aanpak zorgt voor direct en blijvend resultaat omdat het herkenbaar en realistisch is.
Wel zo prettig en effectief.