Weerstand. Over hoe je er vanaf komt en wat het kan opleveren!

Monica van Dixhoorn
22 mei 2019

Weerstand. Een veel voorkomend fenomeen bij veranderingen. Hoe kom je er van af? Mijn eigen ervaring is door het aan te gaan. Angst is vaak de achterliggende reden om het niet te doen. En daar ligt juist een kans om te ervaren dat je meer kan en weet dan je denkt. Om te groeien dus. En nee, dat is niet altijd leuk of makkelijk. Niet voor niets is de uitdrukking: What doesn’t kill you makes you stronger! Just do it!

Weerstand was het tweede ding waar ik tegen aan liep in mijn eigen veranderproces. De weerstand was tegen het bureau dat mij vertelde wat ik moest schrijven op mijn website en ik houd er niet van als iemand mij vertelt wat ik moet doen. Wat natuurlijk een beetje gek is want ik huur ze in en ik vraag om advies en dan wil ik het vervolgens niet opvolgen.
Ik heb mezelf natuurlijk afgevraagd wat zat er nou verder nog achter die weerstand? De conclusie is dat dat onzekerheid is, angst om te falen. Het maken van de content betekende dat ik mijn visie en mijn aanpak uitgebreid moest opschrijven en blijkbaar vond ik dat spannend en ja vond ik dat heel kwetsbaar.
Het heeft echter louterend gewerkt. Tijdens het proces ben ik er achtergekomen dat ik een goeie keuze heb gemaakt. En behalve dat ben ik er achtergekomen dat ik er best wel wat van afweet. Dus dat was een prettige ervaring.
Dit is iets wat vaker voorkomt bij mensen in verander processen dus ik ben heel benieuwd of jullie het herkennen en wat jullie ervaring er mee is?!

Laat het me weten in de comments! Dank je wel!