Case Allshoes Benelux

Gele button met een pijl naar beneden

Zichtbare positionering

Allshoes Benelux is een MKB dat modieuze veiligheidsschoenen verkoopt. Het merk maakt en levert veiligheidsschoenen die aansluiten bij de modetrends, is gevestigd in Alkmaar en levert binnen en buiten de Benelux.

Uitdaging
Allshoes Benelux sloeg een nieuwe weg in: van een product- naar een merkgerichte positionering, waarbij de klant-leverancierrelatie belangrijker werd.
De uitdaging was om helder te krijgen wat Allshoes Benelux uniek maakt. Ook moest het proces van productgerichtheid naar merkgerichtheid vormgegeven worden. Daardoor konden de medewerkers de verlegde focus daadwerkelijk in de dagelijkse gang van zaken implementeren binnen het bedrijf en uitdragen naar buiten.

Opdracht
Naar boven krijgen waar het bedrijf voor staat; wat Allshoes onderscheidend maakt in de markt. Dat op een creatieve en inspirerende manier visualiseren, zodat het direct duidelijk is voor klanten en relaties. In de nieuwe situatie wil Allshoes meer nadruk leggen op relatiemanagement.

Aanpak
Om de nieuwe koers van het bedrijf tastbaar te maken voor de medewerkers en de buitenwereld, is een relatiemagazine gemaakt. In het magazine presenteert het bedrijf de nieuwe strategie en ambities, de producten en zijn medewerkers (inclusief de directie). Medewerkers zijn geïnterviewd en professioneel geportretteerd.
Branie begeleidde het creatieve en inhoudelijke proces door inzichtelijk te maken: waar staat Allshoes voor, wat is de toegevoegde waarde van Allshoes en welke onderdelen hiervan lichten we uit?
Op basis van de antwoorden op deze kernvragen dacht Branie de verschillende onderwerpen en onderdelen van het magazine uit.

 

Management en medewerkers waren trots op het tastbare resultaat:

"Het magazine was een treffende weergave van de strategie, identiteit en ambities, maar ook zeker van de mensen achter Allshoes.
Het design van het magazine is de leidraad geworden voor de huidige Allshoes uitstraling".

Resultaat
Het eindresultaat is een mooi vormgegeven magazine met inspirerende verhalen over het bedrijf en de mensen, dat is verspreid onder zo’n 1000 klanten!
Het maken van het magazine zorgde voor bewustzijn bij de medewerkers over de nieuwe koers en de veranderende klant-leverancierrelatie.