Ik sta iedere dag te popelen om de dag te beginnen.

Dat is wel eens anders geweest. De kennis en ervaring van mijn reis zet ik in om anderen te helpen meer plezier en geluk te ervaren.

Gele button met een pijl naar beneden
Gele button met een pijl naar beneden
Gele button met een pijl naar beneden

Wauw! Het is me gelukt!!

Ik voel een warm gevoel in mijn buik en een hartslag die wat sneller gaat dan normaal. “Ik heb helemaal op mijn manier gedaan en ze waren erg blij met mijn aanpak”. Zeg ik opgewonden tegen mijn man als ik thuiskom van een hei-middag met een MT.

Ik heb focus, vertrouwen en plezier in wat ik doe.
Mijn klanten zijn tevreden.
En ik ben blij, voldaan en dankbaar.

Ik wil het verschil maken met wat ik doe en ben enorm gedreven om dat voor elkaar te krijgen. Dat lukt me sinds 2006 meer dan prima en toch had ik altijd een zeurend onbevredigd gevoel. Het gevoel dat er “meer in zat”. Dat ik mijn potentie niet volledig benutte en dat ik dus niet de impact maakte die ik kón maken. Ik was ervan overtuigd dat het kwam omdat ik niet wist wat ik écht wilde.

Na jarenlang zoeken wist ik het in 2016 ein-de-lijk: professionals en teams begeleiden bij veranderingen. Toen dat eenmaal duidelijk was ging ik er van uit dat het een kwestie van ‘gewoon doen’ was. Ik dacht: ik heb focus, ik ben gemotiveerd dus: doelen stellen, een plan maken en go-go-go. Ik meldde me aan bij een business coaching-programma en vol ambitie en goede moed begon ik!

In het coach programma leerde ik alles over een business opzetten en over de juiste mindset om mijn doelen te halen.
Maar hoe goed het programma ook was, ik kwam niet op gang, deed niet de juiste dingen en vooral niet mijn eigen ding. Een jaar later was ik een mooie website met een mooi aanbod rijker en een hoop geld armer.

En erger, ik had nog steeds slapeloze nachten en een constant onbevredigd gevoel

Vastberaden om te vinden waar ik naar op zoek was, focus, overgave en plezier in mijn werk, besloot ik me te verdiepen in de blokkades die ik, blijkbaar, zelf opwierp.
Ik wist wat ik wilde, waarom deed ik het niet?

Ik besloot dat actief te gaan onderzoeken. Ik zette mijn business idee on hold en ging projecten en opdrachten doen die ik eerder ook deed, want daarbij kwam ik zonder problemen in beweging. Ik sprak met mezelf af dat ik zo dicht mogelijk bij mezelf zou blijven in alles wat ik deed.
De vragen: wanneer gaat het schuren, wat maakt dat het gaat schuren en hoe ga ik daar mee om? stond centraal.
Want schuren ging het vroeg of laat altijd.

Wat volgde was een interessante, enerverende en verhelderende ontdekkingsreis naar hoe ik in elkaar zit, wat belangrijk voor me is en hoe ik het beste tot mijn recht kom. Naast het praktische zelfonderzoek tijdens mijn werk, ging ik me verdiepen in manieren om mezelf te zien zoals ik echt ben.

Ik realiseerde me dat ik mezelf minder goed kende dan ik dacht en dat ik daardoor niet werkte op een manier die bij mij past. Daardoor had ik altijd het gevoel dat er ‘meer in zat’.

Alle lessen en inzichten ben ik in de praktijk gaan brengen en binnen een half jaar had ik ze met succes omgezet naar “mijn manier van werken”.

Vanaf dat moment klopt alles.

Ik heb zin in de dag, weet wat me te doen staat en doe dat met vertrouwen. Het mooie is dat ik mijn klanten help hetzelfde te doen. Zodat zij dingen voor elkaar krijgen die voor hen belangrijk zijn, op een manier die bij hun past.

Gele button met een pijl naar beneden

Mijn visie op geluk: bezig zijn met wat voor jou belangrijk is!

Mijn visie op meer geluk ervaren: jezelf zijn, doen waar je in gelooft & wat belangrijk voor je is en tijd doorbrengen met mensen waar je energie van krijgt.

Een kwestie van bewustwording en doen. Kleine stappen. Uitproberen. Leren, voelen en evalueren. En weer een stap.

Vanaf het moment dat je besluit om geluk je prioriteit te maken, ervaar je er al meer van!

Gele button met een pijl naar beneden

Wat je moet weten over mij

Ik ben doel- en resultaat gericht en kies daarbij altijd voor de kortste en directe weg. Zelf doen en ervaren is mijn strategie. Ik zit boordevol ideeën om dat op een creatieve en inspirerende manier bij mijn klanten voor elkaar te krijgen. Inzicht krijgen gaat dan snel.

Ik breng structuur aan in wat ik hoor. Ik leg snel en onverwachte verbanden waardoor er verrassende perspectieven en mogelijkheden ontstaan.

Ook ik heb angsten, zorgen en twijfels. Toch doe ik iedere keer weer wat nodig is om op mijn manier te werken. Zodat ik het verschil kan blijven maken. En blij op mijn leven kan terugkijken.

 

 

Wat is typisch Monica?

 

 

IMG_1968
  • Ik heb de marathon van New York gelopen omdat ik wilde weten of dat kon als je niet intrinsiek gemotiveerd bent.
  • Ook heb ik, met mijn angst voor water, een week lang kopje onder geoefend in een zwembad zodat ik met man en kinderen een canyoning tocht kon maken.
  • Sinds ik een klein meisje was wilde ik trouwen in een prinsessenjurk. Het kostte wat moeite, maar in 2015 kwam mijn droom dan eindelijk uit. Vijf jaar nadat we trouwden was het feest. De jurk was precies zoals ik het vroeger bedacht had!
  • Thuis kom ik regelmatig boeken tegen waarvan ik niet (meer) wist dat ik ze had…. Nooit gelezen ook. Toch doe ik ze niet weg.

 

Heb je een vraag?

Bel gerust